torsdag 19 februari 2009

Mammas Chilipasta

För att inte skrämma livet ur Anders tänkte jag börja lite snällt. Med produkter han känner till och som inte innehåller alltför mycket klorofyll.
Den här pastan har följt mig genom livet och även om jag vid det här laget börjat föräta mig på den är den ett säkert kort för köttisar.

Det här behöver du:
  • Krossade eller passerade tomater (ungefär en konservburk, använder du tetra får du höfta)
  • 2 dl creme fraiche
  • ca 4 dl pasta. Jag brukar köra skruvar eller makaroner men ta vad du vill...
  • Chilipeppar eller färsk chili eller någon chilikryddblandning
  • Salt

Koka pastan i saltat vatten. Under tiden rör du ihop tomaterna, creme fraichen och kryddar helt efter eget tycke och smak...

Rör ner såsen i den färdiga pastan. Se bara till att inte ha för mkt pasta så det blir torrt.

Klart!

Inte så svårt va. Servera med lite grönsaker på sidan. Majs, paprika (röd för min del) och gurka i tärningar tillsammans med olja och salladskrydda (gärna italiensk) är ju enkelt om man inte orkar engagera sig.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar