- Potatis ca 4 stora
- En purjolök
- 1 liter grönsaksbuljong (1 liter vatten och två grönsaksbuljongtärningar)
- 1 burk creme fraiche
- 2 msk hackad/klippt gräslök
- Örtsalt efter smak
Koka den skalade potatisen i bitar. När potatisen är nästan färdig ha i purjolöken (i bitar). Du vet väl att man bör skölja en purjo mellan lagren. Det bukar finnas lera och grus som kan vara intressant att studera närmare för en geologistudent men smakar mindre bra i maten.
När allt är färdigkokt ska allt mixat slätt (även vattnet det kokat i). Smidigast med en stavmixer men man kan söla i en vanlig mixer också om man vill. Man bör dock tänka på att om man har för mkt potatis och mixar för länge så blir det stärkelseklister. När soppan är slät blandar man ner creme fraichen, gräslöken och saltar efter behov. Värm. Klart!
Servera med ett gott doppvänligt bröd. (Du slipper salladen idag :P)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar