måndag 23 februari 2009

Prickig soppa

Det här är i alla fall ett recept som jag tillagar på samma sätt varje gång. Hittade det i Icas kundtidning för så där en 15 år sen och det håller än idag.

  • Potatis ca 4 stora
  • En purjolök
  • 1 liter grönsaksbuljong (1 liter vatten och två grönsaksbuljongtärningar)
  • 1 burk creme fraiche
  • 2 msk hackad/klippt gräslök
  • Örtsalt efter smak

Koka den skalade potatisen i bitar. När potatisen är nästan färdig ha i purjolöken (i bitar). Du vet väl att man bör skölja en purjo mellan lagren. Det bukar finnas lera och grus som kan vara intressant att studera närmare för en geologistudent men smakar mindre bra i maten.

När allt är färdigkokt ska allt mixat slätt (även vattnet det kokat i). Smidigast med en stavmixer men man kan söla i en vanlig mixer också om man vill. Man bör dock tänka på att om man har för mkt potatis och mixar för länge så blir det stärkelseklister. När soppan är slät blandar man ner creme fraichen, gräslöken och saltar efter behov. Värm. Klart!

Servera med ett gott doppvänligt bröd. (Du slipper salladen idag :P)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar